Τοπικές Εκδηλώσεις

Η Π.Ε.ΚΑ.Π. και οι Σχολικοί Σύμβουλοι Πληροφορικής Αττικής ανταποκρινόμενοι στην ανοικτή πρόσκληση της Ε.Ε. για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού 2014, διοργανώνουν Ημερίδα ενημέρωσης με θέμα «Εβδομάδα Πληροφορικής: Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού 2014».

Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014 στο Αμφιθέατρο «ΑΘΗΝΑ 9.84» (Τεχνόπολις, Πειραιώς 100, Γκάζι ~ Στάση Μετρό Κεραμεικός).

Ώρα έναρξης 14:30.

Βασικοί Άξονες της Ημερίδας είναι:

  • η αποτίμηση της δράσης «Εβδομάδα Πληροφορικής: Ώρα Κώδικα», που υλοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το Νοέμβριο του 2013,
  • η εκτίμηση του επιστημονικού χώρου για την αναγκαιότητα τέτοιων παρεμβάσεων στη σχολική ζωή και
  • παρουσιάσεις προτάσεων για την επερχόμενη «Εβδομάδα Πληροφορικής: Ευρωπαϊκή εβδομάδα Προγραμματισμού 2014» και παράλληλων εκδηλώσεων ενημέρωσης για την σημαντική αυτή Ευρωπαϊκή πρωτοβουλία.

 

2014-10-08_ProgrammaHmeridas-Codeweek2014

 


Το ΕΠΑΛ Αγίου Αθανασίου Θεσσαλονίκης θα συμμετέχει ενεργά στην Ελληνική Εβδομάδα Προγραμματισμού 2014 «Η ώρα του Κώδικα» 8-14 Δεκεμβρίου 2014 με πολλές και ποικίλες δράσεις όπως:
α) Ενημέρωση της Α’ τάξης για “την ώρα του κώδικα” μια και η Β’ και Γ’ τάξη είναι ενήμερη από πέρυσι.
β) Προβολή σχετικών video.
γ) Μαθήματα α’ επιπέδου σε scratch.
δ) Συμμετοχή στα παιχνίδια προγραμματισμού μέσα από την ιστοσελίδα https://learn.code.org/.
ε) Απονομή βραβείων στους πρωτεύσαντες μαθητές της ώρας του κώδικα.

Οι καθηγητές

Αθανασιάδης Χρήστος ΠΕ19

Βεργίδου Πηνελόπη ΠΕ20

Καλογιάννης Δημήτριος ΠΕ19


Στα Χανιά, την Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014, από τις 16:00 έως 20:00, θα πραγματοποιηθούν σεμινάρια/ βιωματικά εργαστήρια, με θέμα: «Προγραμματισμός, μια ευκαιρία για όλους», και συμμετοχή μαθητών και γονέων στα εργαστήρια Πληροφορικής του 3ου, 4ου Γυμνασίου Χανίων όπως και του 3ου ΓΕΛ Χανίων, σύμφωνα με το συνημμένο πρόγραμμα.

Συμμετέχουν:

  • Οι καθηγητές Πληροφορικής Π/ θμιας & Δ/ θμιας εκπαίδευσης του νομού Χανίων
  • Μαθητές (1 έως 2 ανά σχολείο) και γονείς που θα ενδιαφερθούν, σύμφωνα με το πρόγραμμα

o   Δημοτικό – Γυμνάσιο: Scratch (16:00-18:00 και 18:00-20:00)

o   Λύκειο: Appinventor (18:00-20:00)

2014_ecode_rethimno

Δράσεις για την εβδομάδα προγραμματισμού στο Πειραματικό Ρεθύμνου

http://events.codeweek.eu/view/2824/programming-skills-for-teenagers/


Οι μαθητές του Εκκλησιαστικού Γυμνασίου – Λυκείου Νεάπολης Θεσσαλονίκης συμμετείχαν ενεργά στην « Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού 2014: Ώρα Κώδικα», γράφοντας ο καθένας τις δικές του γραμμές κώδικα. Πειραματίστηκαν, διασκέδασαν και εξοικειώθηκαν με βασικές αλγοριθμικές δομές προγραμματισμού.

Συγκεκριμένα, στη διάρκεια των μαθημάτων της Πληροφορικής, αρχικά παρουσιάστηκε ένα βίντεο των 5 λεπτών με θέμα «Όλοι μπορούν να προγραμματίσουν»:

http://www.youtube.com/watch?v=xPOt65bwhAA και στη συνέχεια:

Οι μαθητές του Γυμνασίου προγραμμάτισαν με οπτικό τρόπο τους ήρωες ψηφιακών παιχνιδιών να φτάσουν στο στόχο τους:

 https://blockly-demo.appspot.com/static/apps/maze/index.html?lang=el

http://learn.code.org/hoc/1

http://lightbot.com/hocflash.html

Οι μαθητές του Λυκείου προγραμμάτισαν σε Γλωσσομάθεια καθώς και σε περιβάλλον App Invetor, όπου δημιούργησαν την πρώτη τους εφαρμογή για φορητή συσκευή Android.

Αναρτήσαμε τις δράσεις μας, μαζί με την αφίσα της διοργάνωσης και την επιστολή προς τους γονείς, στην ιστοσελίδα του σχολείου:

http://lyk-ekkl-neapol.thess.sch.gr /index.php/drastiriotites/sxolikes-simetoxes/427-hour-of-code.html

Ζαραμητροπούλου Νικολέττα ΠΕ20


Στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Πυλαίας Θεσσαλονίκης, όλες οι διδακτικές ώρες ΤΠΕ κατά τη διάρκεια της Ευρωπαϊκής εβδομάδας Κώδικα στις ζώνες του ολοήμερου σχολείου (3-4 ώρες ημερησίως) είναι αποκλειστικά αφιερωμένες στον προγραμματισμό. Γύρω στους 300 μαθητές και μαθήτριες ηλικίας από 6 έως 11 ετών χρησιμοποιούν εφαρμογές από τους ιστότοπους http://code.org, http://lightbot.com/hocflash.html και https://www.allcancode.com. Ο ενθουσιασμός και η συμμετοχή των παιδιών είναι αξιοσημείωτα, ακόμη και στις μικρές τάξεις! Ένας από τους στόχος μου – εκτός από την εισαγωγή βασικών εννοιών προγραμματισμού –  είναι τα παιδιά να χρησιμοποιούν αντίστοιχες εφαρμογές και για ψυχαγωγία, σε αντικατάσταση άλλων διαδικτυακών παιχνιδιών που μονοπωλούν το ενδιαφέρον τους.

Η περιγραφή της δράσης μας στο http://codeweek.eu βρίσκεται στη διεύθυνση http://events.codeweek.eu/view/3039/lets-code-and-play/

Με εκτίμηση,

Μαρία Φιλιπποπούλου,

ΠΕ-19 πληροφορικός 4ου Δημοτικού Σχολείου Πυλαίας


5ο Δημοτικό Σχολείο ΕυόσμουΤο 5ο ΔΣ Ευόσμου Θεσσαλονίκης θα συμμετέχει σε αυτή τη δράση στα πλαίσια της σχολικής μονάδαςμε τις εξής δραστηριότητες:Οι μαθητές της Γ’ Τάξης θα έλθουν σε επαφή με τον προγραμματισμό μέσα από την παιγνιώδη εφαρμογή Run Marco.  Aντίστοιχα, οι μαθητές της Δ ́και Ε ́Τάξης θα μυηθούν στις βασικές αρχές προγραμματισμού μέσω της εφαρμογής «Η Ώρα του Κώδικα».
Oι μαθητές της ΣΤ ́Τάξης θα πειραματιστούν στο Scratch με σκοπό τη δημιουργία παιχνιδιών.Τέλος, οι μαθητές της Α ́και Β ́Τάξης θα παρακολουθήσουν σχετικά με τον προγραμματισμό ενημερωτικά βίντεο και θα παίξουν τα
παιχνίδια που θα δημιουργήσουν οι συμμαθητές τους της ΣΤ ́Τάξης.Στον επίλογο του προγράμματος θα καταγραφούν οι εντυπώσεις των μαθητών όλων των τάξεων του σχολείου από την εμπειρία τους
όσον αφορά την έννοια του προγραμματισμού.Με εκτίμηση,Γεροστάθη Μαρία, ΠΕ 19

Στο Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο Αγίων Αναργύρων, μαζί με τη συνάδελφο κ. Μαρία Παναγιωτοπούλου, όπως και πέρυσι έτσι και φέτος θα συμμετέχουμε στην Ώρα του Κώδικα με εισαγωγικές προγραμματιστικές δραστηριότητες για όλους τους μαθητές του σχολείου.
  Οι εντυπώσεις τόσο οι δικές μας όσο -κυρίως- των μαθητών από πέρυσι είναι εξαιρετικές. Χαρακτηριστικό είναι ότι και μετά το πέρας της εβδομάδας του κώδικα οι μαθητές ζητούσαν να κάνουμε ξανά τέτοιες δραστηριότητες και έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ζήλο για την πραγματοποίησή τους.
  Προσωπικά θεωρώ ότι τέτοιες πρωτοβουλίες σαν την «Ώρα του Κώδικα» αναδεικνύουν τη δημιουργική πλευρά του προγραμματισμού και της επιστήμης της Πληροφορικής γενικότερα, ειδικά σε αντιδιαστολή με τις απλές δεξιότητες χρήσης ενός Η/Υ με τις οποίες πολλοί (και οι μαθητές μας συχνά) συγχέουν με την επιστήμη της Πληροφορικής.
  
  Με εκτίμηση
  Δημήτρης Σκυριανόγλου
  ΠΕ19 Πληροφορικής
  ΠΠΓ Αγ. Αναργύρων

Σας ενημερώνουμε ότι το 5ο Δημοτικό Σχολείο Περαίας (mail@5dim-peraias.thess.sch.gr) θα συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού από τις 13 μέχρι τις 17 Οκτωβρίου με την δράση «Προγραμματίζω εκπαιδευτικά παιχνίδια» (http://events.codeweek.eu/view/1258/event/)

Παύλος Τουκίλογλου, ΠΕ19

Στο πλαίσιο των δράσεων που θα λάβουν χώρα στο σχολείο μας για την Ευρωπαϊκή εβδομάδα κώδικα, προτείνονται οι δύο παρακάτω ευχάριστες εκπαιδευτικές δραστηριότητες για τους μαθητές των τάξεων Β, Γ (Robot Obstacle Course) και Δ, Ε και Στ Δημοτικού (CODE.org), για την εισαγωγή των μαθητών στον προγραμματισμό. Στην συνέχεια οι μαθητές της Δ , Ε και ΣΤ δημοτικού θα προσπαθήσουν να αναπτύξουν το δικό τους παιχνίδι χρησιμοποιώντας το λογισμικό SCRATCH !!!!!
Ευχαριστώ

Λάσκαρη  Γεωργία ΠΕ19


Το 5ο Δημοτικό Σχολείο Περαίας θα συμμετέχει με την δράση “Προγραμματίζοντας εκπαιδευτικά παιχνίδια”. Για λεπτομέρειες εδώ : http://events.codeweek.eu/view/1258/event/


Το 1ο Γυμνάσιο Ν.Μουδανιών θα συμμετάσχει και φέτος όπως και την προηγούμενη χρονιά στην «ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΩΔΙΚΑ».
Οι μαθητές κατά τη διάρκεια του μαθήματος Πληροφορικής θα επισκεφτούν ιστοσελίδες σχετικές και θα ασχοληθούν με σχετικές δραστηριότητες


Οι μαθητές του 2ου Πρότυπου Πειραματικού Γυμνασίου Θεσσαλονίκης και οι καθηγητές Πληροφορικής Βίκυ Μυρώνη και Νίκος Μιχαηλίδης, θα προσπαθήσουν να διασκεδάσουν προγραμματίζοντας στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Προγραμαμτισμού 2014.

Το event που θα τρέξουμε ονομάζεται Coding is Fun! και μπορείτε να το δείτε στον σύνδεσμο:http://events.codeweek.eu/view/749/all-can-code/


Τόσο το σχολείο μου 1ου Γυμνασίου Νέας Μηχανιώνας όσο και εγώ Βασιλείου Χρυσούλα θα χαρούμε πολύ να συμμετάσχουμε και σε αυτή τη διοργάνωση, όπως κάναμε άλλωστε και στην περσινή (Hour of code).

Για το διάστημα 13 – 17 Οκτωβρίου, οι καθηγητές, οι μαθητές του σχολείου μας αλλά και οι γονείς τους, θα έχουν την δυνατότητα να επισκέπτονται το σχολικό εργαστήριο πληροφορικής καθημερινά (8:00-14:00)  και να προγραμματίζουν. Το εργαστήριο θα είναι ανοικτό για όλους και εγώ θα βρίσκομαι εκεί όλες τις ώρες για να υποστηρίζω, να προτείνω δραστηριότητες και να βοηθώ.
Μία εβδομάδα πριν την διοργάνωση θα δημιουργηθούν από τους μαθητές αφίσες, σχετικές με το θέμα, οι οποίες θα κολληθούν σε όλη τη περιοχή. Θα ενημερωθεί ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του σχολείου, θα δοθούν στους γονείς προσκλήσεις και θα γίνει δημοσίευση του γεγονότος στην ιστοσελίδα του σχολείου μας.

6 thoughts on “Τοπικές Εκδηλώσεις

  1. Οι μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Αλεξάνδρειας συμμετέχουν στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κώδικα με τη δημιουργία παιχνιδιού τύπου Arcanoid σε Scratch (http://events.codeweek.eu/view/827/lets-code/) και επιπλέον θα εμπλακούν στις δραστηριότητες που θα βρείτε στο σύνδεσμο learn.code.org

  2. Μέσα από εισηγήσεις, παρουσιάσεις, επιδείξεις αλλά και βιωματική συμμετοχή, οι μαθητές του 3ου ΓΕΛ Δράμας θα έρθουν σε επαφή με την εκπαιδευτική ρομποτική με απώτερο στόχο να συνδέσουν τον προγραμματισμό σε κώδικα με τις εφαρμογές του στην καθημερινότητα.

  3. Οι μαθητές μας στο 1ο ΕΠΑΛ Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης κατά την διάρκεια της Ευρωπαικής Εβδομάδας Κώδικα θα διασκεδάσουν προγραμματίζοντας στα πλαίσια της εκδήλωσης με τίτλο «everyone can be a programmer»

  4. Το ΕΠΑΛ Αγίου Αθανασίου Θεσσαλονόκης συμμετέχει ενεργά στην Εβδομαδα Κωδικα με πολλές και ποικίλες δράσεις όπως:
    α) Ενημέρωση της Α’ τάξης για «την ώρα του κώδικα» μια και η Β’ και Γ’ τάξη είναι ενήμερη από πέρυσι.
    β) Προβολή σχετικών video.
    γ) Μαθήματα α’ επιπέδου σε scratch
    δ) Συμμετοχή στα παιχνίδια π.χ. λαβύριθμος κτλ (μία ώρα)
    ε) Απονονή βραβείων στους πρωτεύσαντες μαθητές της ώρας του κώδικα.

  5. Το 5ο Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας και το 36ο Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας θα λάβει μέρος στην Ευρωπαική Εβδομάδα Κώδικα με τις παρακάτω δραστηριότητες στην διάρκεια μίας διδακτικής ώρας:
    Α’-Β’ τάξη : Γράφω το πρώτο μου πρόγραμμα «Ο Λαβύρινθος».
    Γ’ τάξη: Δημιουργώ τα δικά μου σχήματα με το παιχνίδι «Ψυχρά και Ανάποδα»
    Δ’ τάξη: Παίζω και μαθαίνω με τον Μάρκο (Run Marco!)
    Ε’-ΣΤ’ τάξη: Δραστηριότητα «Καλλιτέχνης» , δημιουργώ τα δικά μου σχήματα και μαθαίνω τον ρόλο των βρόχων επανάληψης.
    Απονομή πιστοποιητικών για κάθε τάξη.
    Τριαντάρη Φωτεινή ΠΕ19

Σχολιάστε