Ωρα Κώδικα 2014 – Εκπαιδευτική Εβδομάδα Επιστήμης Υπολογιστών

08-14 Δεκεμβρίου 2014

Afisa-A3-code-hour-14-4all-v1-1

 

Η Ώρα του Κώδικα είναι μια εισαγωγή στην επιστήμη των υπολογιστών διάρκειας μιας ώρας , σχεδιασμένη να απομυθοποιήσει τον κώδικα και να δείξει ότι οποιοσδήποτε μπορεί να μάθει τα βασικά.

Οι  Σχολικοί Σύμβουλοι Πληροφορικής με την αιγίδα του ΥΠΑΙΘ 148023/Γ2 /17-09-2014 στο πλαίσιο δράσεων με τίτλο «Εβδομάδα Πληροφορικής: Ώρα Κώδικα» υποστηρίζουν και ενθαρρύνουν τη συμμετοχή των εκπαιδευτικών πληροφορικής στην Ώρα Κώδικα 2014.

Δηλώστε εδώ τη συμμετοχή σας με ένα σχόλιο  και στο  http://hourofcode.com/gr

Δείτε τις συχνές ερωτήσεις: http://hourofcode.com/gr (στο κάτω μέρος – κάτω από το χάρτη) για το πως να επιλέξετε μια δραστηριότητα, πως να βάλετε το σχολείο σας στο χάρτη με τα σχολεία που συμμετέχουν  κλπ.

Κάθε μαθητής θα πρέπει να έχει την ευκαιρία να μάθει την επιστήμη των υπολογιστών. Βοηθά να καλλιεργήσει δεξιότητες επίλυσης, προβλημάτων, λογική και δημιουργικότητα. Ξεκινώντας νωρίς, οι μαθητές θα έχουν ένα θέμελιο για επιτυχία σε οποιαδήποτε σταδιοδρομία του 21ου αιώνα.

 11-17 Οκτωβρίου 2014 #codeEU

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού

Μπες κι εσύ στο …πρόγραμμα με το #coding

Κάντε τις ιδέες σας πράξη με το #coding

Οι  Σχολικοί Σύμβουλοι Πληροφορικής με την αιγίδα του ΥΠΑΙΘ 148023/Γ2 /17-09-2014 στο πλαίσιο δράσεων με τίτλο «Εβδομάδα Πληροφορικής: Ώρα Κώδικα» υποστηρίζουν και ενθαρρύνουν τη συμμετοχή των εκπαιδευτικών πληροφορικής στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού.

Κάθε αλληλεπίδραση ανάμεσα σε ανθρώπους και υπολογιστές διέπεται από έναν κώδικα. Αυτό συμβαίνει όταν δημιουργείτε μια διαδικτυακή εφαρμογή, όταν χρησιμοποιείτε το GPS κατά την οδήγηση ή όταν επιθυμείτε να αλλάξετε ριζικά τις κοινωνικές επαφές. Ο προγραμματισμός είναι παντού και είναι καθοριστικός για την κατανόηση ενός υπερσυνδεδεμένου κόσμου και την ανάπτυξη και παροχή μιας σειρά υπηρεσιών και εργαλειων που διευκολύνουν τη ζωή μας.

 

2014 #codeEU Αφίσα

Αφίσα σε Α3 [#codeEU 2014 A3-to-print-4all] για εκτύπωση (Δημιουργός: Ν. Ευθυμίου, Εκπαιδευτικός ΠΕ19, Γυμνάσιο Λεπενούς)

2014-10-11_17_Eyr_Ebd_Kodika_logo

Δείτε και εδώ:

http://www.openscience.gr/codeEUGreece

https://www.facebook.com/codeEUGreece

http://ec.europa.eu/greece/news/2014/20140610_europaiki_vdomada_programmatismou_el.htm

 

Η Π.Ε.ΚΑ.Π. και οι Σχολικοί Σύμβουλοι Πληροφορικής Αττικής σας προσκαλούν στην Ημερίδα ενημέρωσης με θέμα “Εβδομάδα Πληροφορικής: Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού 2014″, Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014 στο Αμφιθέατρο «ΑΘΗΝΑ 9.84» 15:00 (Τεχνόπολις, Πειραιώς 100, Γκάζι ~ Στάση Μετρό Κεραμεικός).

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

14:30-15:00 Προσέλευση – Εγγραφές
15:00-15:30 Έναρξη – Χαιρετισμοί
15:30-16:00 Ιωσήφ Σηφάκης, Πρόεδρος ΕΣΕΤ (Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας και Τεχνολογίας), Διευθυντής Γαλλικού Ερευνητικού Κέντρου Centre de Recherche Integrative στη Γκρενόμπλ, Καθηγητής Ομοσπονδιακού Πολυτεχνείου Λωζάννης«Τι είναι η Πληροφορική;»
16.00-16.20 Βασίλειος Δαγδιλέλης, Καθηγητής Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Τμήμα Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής.
«Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού μας δείχνει το δρόμο: ας τον ακολουθήσουμε»
16:20-16:40 Συμεών Ρετάλης, Αναπληρωτής Καθηγητής Πανεπιστημίου Πειραιά, Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων.«Εύχρηστα εργαλεία δημιουργίας πολυμεσικού μαθησιακού υλικού για ενήλικες»
16:40-17:00 Ιωάννης Βρέτταρος, Υπεύθυνος Επιστημονικού Συντονισμού, υπάλληλος ΓΓΔΒΜ αποσπασμένος στο ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος, Συντονιστής Ηλεκτρονικής Μάθησης του εργαστηρίου net media lab.«Η σημασία της επιμόρφωσης των εκπαιδευτών ενηλίκων από αναγνωρισμένους ειδικούς, σε θέματα για τη χρήση των τεχνολογιών της πληροφορίας και της γνώσης»
17:00-17:30 Διάλειμμα – Καφές
17.30-17.45 Δρ. Αναστάσιος Λαδιάς, Σχολικός Σύμβουλος ΠΕ19 -Πληροφορικής Περ/κής Δ/νσης ΠΕ & ΔΕ Αττικής – Δ/νση ΔΕ Δ’ Αθήνας και Πειραιά.«Υπάρχει αύριο για τον Κώδικα στην Ελλάδα της κρίσης;»
17:45-18:00 Δρ. Σπυρίδων Χ. Παπαδάκης, Σχολικός Σύμβουλος ΠΕ19-Πληροφορικής Περ/κής Δ/νσης ΠΕ & ΔΕ Δυτικής Ελλάδας – Δ/νση ΔΕ Αιτωλοακαρνανίας.«Ώρα Κώδικα 2013 – Όλοι μπορούν να προγραμματίσουν; Εμπειρίες και συμπεράσματα για τη διδασκαλία της Πληροφορικής»
18:00-18:15 Δρ. Βασίλειος Σ. Μπελεσιώτης, Σχολικός Σύμβουλος ΠΕ19-Πληροφορικής Περ/κής Δ/νσης ΠΕ & ΔΕ Αττικής – Δ/νση ΔΕ Α’ Αθήνας«Ο προγραγραμματισμός στο Λύκειο και ο αυριανός επιστήμονας ή εργαζόμενος»
Θεματική ανάλυση: Ο προγραμματισμός στο ΓΕΛ (υπάρχοντα ΠΣ και προτάσεις για τα αναμενόμενα της Γ’ Τάξης) και στο ΕΠΑΛ (υπάρχοντα και προτάσεις για τα αναμενόμενα ΠΣ). Η παρακαταθήκη στον αυριανό φοιτητή ή εργαζόμενο απόφοιτο των ΕΠΑΛ τόσο Πληροφορικό όσο και γενικών ειδικοτήτων
18:15-19:15 Στρογγυλό Τραπέζι Π.Ε.ΚΑ.Π. «Μάρτης 2013 – Οκτώβρης 2014: Η Πληροφορική και οι Πληροφορικοί στην Εκπαίδευση»
19:15-20:00 Συζήτηση – Συμπεράσματα – Λήξη

Advertisements

155 thoughts on “Ωρα Κώδικα 2014 – Εκπαιδευτική Εβδομάδα Επιστήμης Υπολογιστών

 1. Το 7ο Δημοτικό Σχολείο Αγίας Παρασκευής συμμετέχει στην «ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΩΔΙΚΑ» με ανάρτηση αφίσας, ενημέρωση των μαθητών, προβολή βίντεο και δραστηριότητες των μαθητών στο σχολικό εργαστήριο.
  Αναλυτικότερα:
  – Οι μαθητές της Γ’, Δ’ Τάξης θα παίξουν και θα πειραματιστούν με το παιχνίδι περιπέτειας Τρέξε Μάρκο (http://www.allcancode.com)
  -Οι μαθητές της Ε’ και ΣΤ’ Τάξης θα παίξουν και θα προγραμματίσουν στο περιβάλλον http://learn.code.org/hoc/1 και http://lightbot.com/hocflash.html.
  -Οι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης θα υλοποιήσουν τη δραστηριότητα «Παιχνίδι με Τυχαίες Τιμές» στην EasyLogo.

 2. Οι μαθητές του 1ου ΓΕ.Λ. Χολαργού συμμετέχουν στην » Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού, Ώρα Κώδικα» με δίωρη ανά τάξη εκδήλωση ενημέρωσης στο Αμφιθέατρο του σχολείου, στις 14/10 η Α΄τάξη, 15/10 η Γ΄τάξη και 16/10 η Β΄τάξη.Την πρώτη ώρα γίνεται η παρουσίαση της » Ώρας Κώδικ» μέσα από διαφάνειες που ετοιμάσυηκαν για το σκοπό αυτό και προβολή βίντεο – α) ΌΛοι μπορούν να προγραμματίσουν, β) ενδεικτικό αρχικό μάθημα για το περιβάλλον Scratch και γ) εργασία μαθητών του σχολείου που βραβεύτηκαν πέρισυ με το 1ο βραβείο σε διαγωνισμό του Υπουργείου παιδείας για το κάπνισμα. Οι μαθητές που βραβεύτηκαν εξήγησαν τον τρόπο δουλειάς τους και τα προγραμματιστικά εργαλεία που χρησιμοποίησαν. Την δεύτερη ώρα τρέχουμε το πρόγραμμα που βρίσκεται στη σελίδα http:// learn.code.org/ και όλοι προγραμματίζουν λέγοντας τις εντολές σε συμμαθητή τους που τις εισάγει στον υπολογιστή.
  Τις ώρες των μαθημάτων Πληροφορικής κάνουμε επίσης προγραμματισμό.
  Έχω αναρτήσει στη σελίδα του σχολείου ενημερωτική επιστολή για ενημέρωση Γονέων και Κηδεμόνων και του ευρύτερου κοινού.

 3. Οι μαθητές του Γενικού Εκκλησιαστικού Λυκείου Βελλάς θα συμμετέχουν ενεργά στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού 2014.
  Πιο συγκεκριμένα θα:
  – αναζητήσουν την έξοδο από τον λαβύρινθο γράφοντας το πρώτο τους πρόγραμμα, http://learn.code.org/hoc/1
  – προγραμματίσουν το ρομπότ (lightbot), http://light-bot.com/hocflash.html
  – θα πειραματιστούν με τη γλώσσα προγραμματισμού Python, https://groklearning.com/hoc/
  – δημιουργήσουν το δικό τους Flappy Bird για το iPhone, http://www.makegameswith.us/build-flappy-bird-in-your-browser
  – θα κατανοήσουν τις βασικές αρχές προγραμματισμού μέσα από τα μαθήματα και την Ώρα του Κώδικα του Code Studio, http://learn.code.org/

  Περισσότερες πληροφορίες
  http://events.codeweek.eu/view/2902/time-to-code/

  «Ώρα για Κώδικα»

 4. καλησπέρα. το 109ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών πραγματοποιεί για πρώτη φορά φέτος την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κώδικα και πραγματικά οι μαθητές το διασκεδάζουν απίστευτα!! Για αρχή χρησιμοποιήσαμε το Λαβύρινθο. Οι περισσότεροι μαθητές της Δ’ πέρασαν με επιτυχία τα πρώτα 10 στάδια και κάποιοι και το στάδιο 15. Οι περισσότεροι μαθητές της Ε’ πέρασαν με επιτυχία τα πρώτα 15 στάδια και κάποιοι έφτασαν στο στάδιο 19. Τέλος, από τη μία Στ’ που μέχρι στιγμής συμμετείχε: 7 μαθητές ολοκλήρωσαν και τα 20 στάδια, 4 μαθητές έφτασαν στο επίπεδο 18 και οι υπόλοιποι πέρασαν το επίπεδο 15 εκτός από 2 μαθητές που έμειναν στο επίπεδο 9. Το σημαντικό είναι ότι το χαίρονται οι μαθητές μου και περνάνε καλά! Πολύ καλή πρωτοβουλία πραγματικά!!

 5. Το ΕΠΑΛ Μήλου συμμετέχει ενεργά στην Εβδομαδα Κωδικα δημιουργώντας παιχνίδι Arcanoid σε Scratch, υλοποιωντας μικρα προγραμματάκια σε Pascal και Visual Basic και θα εμπλακούν σε δραστηριότητες από το Στούντιο Κώδικα(Code.org)

 6. Συμμετέχουν στην «ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΩΔΙΚΑ» με διάφορες δράσεις και οι μαθητές όλων των τμήματα του 1ου Γυμνασίου Ορεστιάδας.
  Οι δράσεις οι οποίες θα πραγματοποιηθούν είναι: προβολές video για τον προγραμματισμό και γενικότερα για την επιστήμη της πληροφορικής.
  Στην Α’ τάξη οι μαθητές θα δουν video για τον προγραμματισμό και θα προγραμματίσουν με το παιχνίδι http://learn.code.org/hoc/1 δηλαδή θα ασχοληθούν με το παιχνίδι Angry birds.
  Στην Β’ τάξη οι μαθητές θα δουν video για τον προγραμματισμό και θα ασχοληθούν με το παιχνίδι lightbot
  και τέλος
  Στην Γ΄ τάξη οι μαθητές επισκέφθηκαν στις 14 Οκτωβρίου 2014 το 5ο Πανελλαδικό Φεστιβάλ Βιομηχανικής Πληροφορικής (www.i2fest.gr) που διοργανώθηκε από το Επιμελητήριο Καβάλας, το Κέντρο Τεχνολογικής Έρευνας ΑΜΘ, την Περιφέρεια ΑΜΘ και το Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής του ΤΕΙ ΑΜΘ στο Εκθεσιακό Κέντρο Καβάλας «Απόστολος Μαρδύρης».Πρόκειται για ένα φεστιβάλ νέων τεχνολογιών που ως σκοπό έχει να αναδείξει τη δυναμική της βιομηχανίας της πληροφορίας και των σημαντικών επιδράσεων της στην κοινωνική, οικονομική και πολιτιστική ζωή.
  Το φεστιβάλ Βιομηχανικής Πληροφορικής διαθέτει ένα ιδιαίτερο πρόγραμμα δράσεων με στόχο να προσφέρει ερεθίσματα στους μαθητές των γυμνασίων και των λυκείων, να αναδείξει καινοτόμες πρακτικές από τον ελλαδικό χώρο, να προσφέρει τη δυνατότητα στους φοιτητές (αλλά και σε μαθητές του γυμνασίου) να παρουσιάσουν τις εργασίες τους.
  Οι μαθητές της Γ’ τάξης θα παρακολουθήσουν επίσης μια εισαγωγή στην γλώσσα προγραμματισμού Scratch και θα δημιουργήσουν ένα απλό πρόγραμμα.

 7. Το 10ο Δημοτικό Σχολείο Πετρούπολης συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κώδικα με δραστηριότητες όπως:
  Ανάρτηση αντίστοιχης αφίσας, ενημέρωση μαθητών για την αλγοριθμική και τον προγραμματισμό, προβολή σχετικών video και δραστηριότητες από τους ιστότοπους http://www.allcancode.com και learn.code.org.

 8. Το 27ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών παίρνει μέρος στην «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κώδικα»!
  – Οι τάξεις Γ’ και Δ΄ με προβολή σχετικού βίντεο και ενασχόληση με Angry Birds (http://learn.code.org/)
  – Η Ε’ τάξη ασχολείται με Τρέξε Μάρκο (http://marco.allcancode.com/)
  – Η ΣΤ’ τάξη δραστηριοποιείται στο Lightbot (http://lightbot.com/hocflash.html)

 9. Οι μαθητές και οι μαθήτριες του Πρότυπου Πειραματικού ΓΕΛ Αγ.Αναργύρων θα συμμετέχουν στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού 11-17 Οκτωβρίου 2014 υπό την καθοδήγηση της καθηγήτριας Πληροφορικής Ανδριανοπούλου Αθηνάς.
  Στο εργαστήριο πληροφορικής του σχολείου:
  Οι μαθητές Α’ και Β’ τάξης θα υλοποιήσουν κουΐζ και θα ζωγραφίσουν με τη χρήση του Scratch.
  Οι μαθητές της Γ’ τάξης θα προγραμματίσουν σε ΓΛΩΣΣΑ

 10. Το 37ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου συμμετέχει φέτος για πρώτη φορά στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού.
  -Με την προβολή σχετικού βίντεο τα παιδιά θα ενημερωθούν για την σημασία του προγραμματισμού (http://www.youtube.com/watch?v=M-mqHtFtXiI).
  -Θα μάθουν τις βασικές αρχές προγραμματισμού με παιγνιώδη τρόπο παίζοντας / προγραμματίζοντας το παιχνίδι Λαβύρινθος (http://learn.code.org/).
  -Θα αναζητήσουν την έξοδο σε λαβύρινθους στο εκπαιδευτικό παιχνίδι GCompris.
  -Θα ασχοληθούν με δραστηριότητες unplugged (χωρίς Η/Υ).

 11. Το 4ο Δημοτικό Σχολείο Χολαργού συμμετέχει στην «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κώδικα» με ανάρτηση αφίσας, ενημέρωση των μαθητών και δραστηριότητες των μαθητών στο σχολικό εργαστήριο.
  Αναλυτικότερα:
  – Οι μαθητές μικρότερων τάξεων θα παίξουν και θα πειραματιστούν με το παιχνίδι περιπέτειας Τρέξε Μάρκο (http://www.allcancode.com)
  -Οι μαθητές της Ε’ και ΣΤ’ Τάξης θα παίξουν και θα προγραμματίσουν στο περιβάλλον http://learn.code.org/
  -Οι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης θα υλοποιήσουν τη δραστηριότητα σε scratch με LegoWeDo
  (http://www.wedobots.com/)

 12. Κατά τη διάρκεια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Πληροφορικής στο Π.Π.Λύκειο Αναβύτων
  * ανακαλύψαμε νέα προγραμματιστικά περιβάλλοντα με την Α’ τάξη (TryRuby, codeavengers, robomindacademy), πειραματιστήκαμε με την html και με την δημιουργία αλγορίθμων στη Β’ τάξη (test4u.eu/el/codeweek, algo.pk) και προγραμματίσαμε με τη Γ’ τάξη
  (Γλωσσομάθεια),

 13. Το Γυμνάσιο Μακρυκάπας του Ν. Ευβοίας, συμμετέχει στην ευρωπαϊκή εβδομάδα κώδικα με τις εξής δραστηριότητες:
  – Συζήτηση με τους μαθητές για τον προγραμματισμό μέσω προβολής video.
  – Βιωματικές δραστηριότητες μέσω του Code.org (Angry Birds, Flappy Code).
  – Αποστολή ενημερωτικής επιστολής προς τους γονείς.

 14. Το 1ο Γυμνάσιο Αγίου Ιωάννη Ρέντη «Αλ. Παπαδιαμάντης» συμμετέχει για πρώτη φορά στην «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού» με την ενημέρωση, παρουσίαση και πραγματοποίηση δραστηριοτήτων προγραμματισμού στους μαθητές του σχολείου μας
  Πιο συγκεκριμένα την Παρασκευή 17/10/20014 για δύο ώρες σε δύο ομάδες των 22 μαθητών της Β Γυμνασίου θα παρουσιαστούν, προκειμένου να ενημερωθούν, με διαφάνειες και video τα οφέλη που αποκομίζουν προγραμματίζοντας τον υπολογιστή.
  Θα μάθουν και θα γνωρίσουν τα περιβάλλοντα με τα οποία μπορούν να ξεκινήσουν τον προγραμματισμό (Game Maker, StarLogo TNG, Alice, Scratch κλπ). Την παρουσίαση των εκπαιδευτικών γλωσσών προγραμματισμού θα την πραγματοποιήσει ο Παναγιώτης Γκοτσιόπουλος υπεύθυνος του ΚΕ ΠΛΗΝΕΤ Πειραιά που έχει κατασκευάσει και την ιστοσελίδα «Περιβάλλοντα Εισαγωγής στον Προγραμματισμό» που περιέχει τις δυνατότητες των ανωτέρων εφαρμογών.
  Θα προγραμματίσουν με την εφαρμογή Scratch προκειμένου να δημιουργήσουν το πρώτο τους ηλεκτρονικό παιχνίδι (Pink Ponk). Ομάδες των 2 μαθητών ανά Η/Υ με τη βοήθεια φύλλου δραστηριοτήτων θα δημιουργήσουν το ανωτέρω παιχνίδι, θα παίξουν και μετά θα αξιολογήσουν τα προγράμματα που δημιούργησαν.
  Τέλος θα παρουσιαστεί πρώτα η εφαρμογή «Scratch for Arduino” και μετά η εφαρμογή «Ardublock” προκειμένου να προγραμματιστεί ο ομώνυμος μικροελεγκτής που έχει προσαρμοστεί σε τηλεκατευθυνόμενο αυτοκινητάκι ώστε αυτό να λειτουργεί αυτόνομα.

 15. Το 23ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης συμμετέχει φέτος στην «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κώδικα».
  Στα πλαίσια της εβδομάδας αυτής έγιναν στο σχολείο μας τα εξής:
  Πραγματοποιήθηκε προβολή ενημερωτικού βίντεο και συζήτηση με τους μαθητές για τον προγραμματισμό και την αξία του στην ανάπτυξη της δημιουργικότητας και της κριτικής σκέψης. Επίσης δόθηκαν παραδείγματα αλγόριθμου με απλό και κατανοητό τρόπο.
  Οι μαθητές εκπόνησαν μαθησιακές δραστηριότητες κατά τη διάρκεια 2 διδακτικών ωρών μαθήματος Πληροφορικής για κάθε τμήμα όπου έγινε επίδειξη και ανάπτυξη κώδικα.
  Τέλος δόθηκε λίστα με προτεινόμενες (όχι υποχρεωτικές) μαθησιακές δραστηριότητες προγραμματισμού για μετέπειτα ενασχόληση οι οποίες βοηθάνε τους μαθητές να έρθουν σε επαφή με τον προγραμματισμό αλλά με παιγνιώδη και ευχάριστο τρόπο.

 16. Το Γυμνάσιο και το ΕΠΑ.Λ. Καντάνου συμμετείχε στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κώδικα. Όλες οι τάξεις ήρθαν σε επαφή με τον προγραμματισμό υπολογιστών, μια πολύ ενδιαφέρουσα
  διαδικασία η οποία έχει πολύ καλές επαγγελματικές προοπτικές.

  Την Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014, φιλοξενήσαμε στο Σχολικό Εργαστήριο Πληροφορικής την Ε’ και ΣΤ’ τάξη του Δημοτικού Σχολείου Καντάνου. Τα παιδιά έφτιαξαν τα πρώτα τους προγράμματα μέσα από δραστηριότητες-παιχνίδια και πήραν μια γεύση από τον προγραμματισμό των Η/Υ.

 17. Το Γυμνάσιο Καρέα έλαβε μέρος στην «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού» με ανάρτηση αφίσας, ενημέρωση των μαθητών, προβολή βίντεο και δραστηριότητες των μαθητών στο εργαστήριο:

  α)αναζήτησαν την έξοδο από τον λαβύρινθο

  http://learn.code.org/hoc/1

  β)υλοποίησαν δραστηριότητες προγραμματισμού με το προγραμματιστικό περιβάλλον scratch.

 18. Το 2ο Γυμνάσιο Αμπελοκήπων συμμετέχει στην “Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κώδικα” με ενημέρωση των μαθητών και δραστηριότητες στο εργαστήριο πληροφορικής. Στην Α’ Τάξη ασχοληθήκαμε με το Λαβύρινθο, ενώ στη Β’ και Γ’ Τάξη με το Lightbot.

 19. We took part in the «Europe Code Week» with the event «Code ‘n Play».
  During #codeEU event, 350 students of the 2nd Junior High School of Artemida will take part to several activities using Logo like Environments (MicroWordPro, Scratch etc.) and complete the “Angry Bird code” at code.org, mastering basic programming skills.

 20. Στο 1ο ΕΠΑΛ Αλεξάνδρειας, κατά την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κώδικα που πέρασε, ασχοληθήκαμε με τις βιωματικές δράσεις του Code.org (flappy, maze, …). Επίσης δημιουργήσαμε μια ομάδα εργασίας στην πλατφόρμα http://algo.pk/ των συναδέλφων Π. Κουτρούλη, Ε. Χωριανοπούλου, όπου οι μαθητές προγραμμάτισαν σε ψευδογλώσσα.
  Οι μαθητές της Β’ τάξης, ειδικότητας «Τεχνικός Λογισμικού», που συμμετείχαν στη δράση δηλώνουν ενθουσιασμένοι με την εμπειρία και δηλώνουν ότι επιθυμούν να συνεχίσουν να ασχολούνται προσπαθώντας να δημιουργήσουν ένα δικό τους πρόγραμμα.

 21. Τό 3ο Γυμνασιο Γλυφαδος συμμετείχε στήν εβδομάδα Τό 3ο Γυμνασιο Γλυφαδος συμμετείχε στήν Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού 2014 μέ τό γεγονός:
  «ON ARACHNAIOU TOP» (Στήν κορυφή τού Αραχναίου)

  Η πρότασις έγινε στήν ιστοσελίδα:

  http://events.codeweek.eu/view/2869/on-arachnaiou-top/

  καί έχει ως ακολούθως:

  ON ARACHNAIOU TOP
  Organized by: NTAVAZLIS DIMITRIS
  Happening at: ΚΥΠΡΟΥ 200, Αργυρούπολη 164 52, Ελλάδα

  From Thursday, October 16, 2014 at 10:50 to Thursday, October 16, 2014 at 12:25

  Description:

  «ON ARACHNAIOU TOP»
  (AISCHYLOS: 62 – Agamemnon 309)

  The peak of mount Arachnaio was the last stop before the fire-message (FRYKTORIES) about the FALL OF TROIA (Troy) reached Mycenae Palace.

  A program is a message programmers «send» to their computer asking it to make their imagination reality.

  The «PROGRMMING LAB» course has been working in our school (3rd Secondary School of Glyfada, Athens, Greece) since November of 2011, under the guidance of professor mr. Dimitris Ntavazlis. Our aim is to teach students PROGRAMMING and BASIC ALGORITHMS.

  On the occasion of EUROPEAN CODE WEEK, this year we are starting our lessons a month earlier. Our first meeting will be this Thursday (16 October) with the attendance of old students, who will show the first steps in programming to the newcomers.
  This event is for: High school students
  Main themes: Basic programming concepts
  Tags: PASCAL

 22. Το 3ο Γυμνάσιο Εχεδώρου συμμετείχε στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κώδικα. Ειδικότερα, έγινε ανάρτηση ενημερωτικής αφίσας, προβολή ενημερωτικού βίντεο και συζήτηση με τους μαθητές για τη σημαντικότητα του προγραμματισμού στην ανάπτυξη της κριτικής σκέψης. Οι μαθητές στο εργαστήριο Πληροφορικής ανέπτυξαν και τροποποίησαν κώδικα επιλέγοντας ποικίλες δραστηριότητες και συμμετείχαν στη δράση με μεγάλο ενθουσιασμό.

 23. Την εβδομάδα που πέρασε και το 2ο Δημοτικό Σχολείο Νέου Ψυχικού συμμετείχε στην «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κώδικα» με ανάρτηση της αφίσας και ενημερωτικού υλικού στο σχολείο , με προβολή βίντεο για τη σημασία του προγραμματισμού και δραστηριότητες στην τάξη όπως Lightbot kai Angry Birds ( στην Ε και ΣΤ τάξη ) και με το Τρέξε Μάρκο (στην Δ ). Τα παιδιά είδα οτι ευχαριστήθηκαν όλα τα παιχνίδια και έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για τον προγραμματισμό!!!!!

 24. Στo 4o Δ.Σ Θέρμης, στο 2ο Δ.Σ. Θεσ/κης και στο 22ο Δ.Σ. Θεσ/κης στα πλαίσια της Eυρωπαϊκής Eβδομάδας Kώδικα ασχοληθήκαμε με τις εξής δραστηριότητες:
  – Συζήτηση με τους μαθητές για τον προγραμματισμό και προβολή video.
  – Βιωματικές δραστηριότητες μέσω του Code.org (Angry Birds)

 25. Τα παιδιά της Γ’ και Δ΄τάξης μυήθηκαν στις βασικές αρχές προγραμματισμού με ευχάριστο και παιγνιώδη τρόπο μπαίνοντας στην σελίδα http://studio.code.org/hoc. Τα παιδιά της Ε’ και Στ’ δημοτικού φτιάξανε τα πρώτα τους υποτυπώδη παιχνίδια και διαδραστικές ιστορίες με το scratch. Στην ιστοσελίδα του σχολείου http://54dim-peiraia.att.sch.gr/ θα βρείτε περισσότερες πληροφορίες

 26. Ο/Η 26ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου Κρήτης - Τσαγκαράκη Αντωνία λέει:

  Το σχολείο μας συμμετείχε στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού με συζήτηση με τα παιδιά σχετικά με τη φύση και την αξία του προγραμματισμού, προβολή βίντεο και ενασχόληση των παιδιών με σχετικές δραστηριότητες μέσα στο χώρο του εργαστηρίου του σχολείου.
  Πιο συγκεκριμένα τα παιδιά πειραματίστηκαν με την εφαρμογή Kodu Game Lab δίνοντας κίνηση στους χαρακτήρες έτοιμων παιχνιδιών, αλλάζοντας τη ροή των παιχνιδιών αλλά και δημιουργώντας το δικό τους παιχνίδι εξ ολοκλήρου από την αρχή.

 27. 1ο Γενικό Λύκειο Καματερού – Πασιαλή Αθανασία

  Το σχολείο μας συμμετείχε στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κώδικα με διάφορες δράσεις:
  Οι μαθητές ενημερώθηκαν για τον προγραμματισμό και τη σημασία του στην ανάπτυξη της κριτικής σκέψης.
  Η αφίσα της δράσης τυπώθηκε και αναρτήθηκε στο εργαστήριο πληροφορικής και στο γραφείο των καθηγητών.
  Αφιερώθηκε μία διδακτική ώρα σε προγραμματιστικές δραστηριότητες με τους μαθητές της Α και Β Λυκείου να πειραματίζονται στο Scratch και τους μαθητές της Γ Λυκείου να προγραμματίζουν χρησιμοποιώντας το περιβάλλον της Γλωσσομάθειας

 28. Το 1o ΕΠΑΛ Ελευθερούπολης συμμετείχε στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού. Αφού έγινε ανάγνωση της επιστολής προς τα παιδια, πραγματοποιήθηκε συζήτηση με τους μαθητές για τον προγραμματισμό και προβολή video. Κατόπιν οι μαθητές ασχολήθηκαν με τον προγραμματισμό μέσω του Code.org (Angry Birds) και μπορώ να πω ενθουσιάστηκαν. Η συμμετοχή αφορούσε μόνο την Α τάξη.

 29. Οι μαθητές του Γυμνασίου Λευκώνα Σερρών συμμετείχαν στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κώδικα. Φτιάξαν τα πρώτα τους προγράμματα στην πλατφόρμα studio.code.org/hoc.
  Είδαν σχετικό βίντεο και συζήτησαν για τα οφέλη του προγραμματισμού. Στο blog του σχολείου http://blogs.sch.gr/gymlevko κάναμε τη σχετική ανάρτηση.

 30. Το 15ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας θα συμμετάσχει στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κώδικα με μαθήμα 1 διδακτικής ώρας. Αναλυτικά κάθε τάξη θα χρησιμοποιήσει μαθήματα προγραμματισμού με ανάλογο βαθμό δυσκολίας.
  Α’-Β’ τάξη:Δραστηριότητα μέσω Play Lab
  Γ’-Δ’ τάξη: Δραστηριότητα Frozen
  E’-ΣΤ’ τάξη: Δραστηριότητα Crazy Bird

 31. Το 20ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας συμμετέχοντας στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κώδικα θα πραγματοποιήσει κατά την εβδομάδα 08-14/12/2014 δραστηριότητες για τους μαθητές με εφαρμογές των code.org, cseduweek.wordpress.com/δραστηριότητες-στην-τάξη/ καθώς και με το Scratch για τις μεγαλύτερες τάξεις.

 32. Οι μαθητές του 4του Δημοτικού Πεύκης συμμετείχαν ενεργά στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κώδικα . Προγραμμάτισαν με τα Angry Birds και στην συνέχεια , χρησιμοποιώντας το Scratch δημιούργησαν τα δικά τους παιχνίδια . Απολαύστε τα στο wiki των ΤΠΕ http://4dimotiko.wikispaces.com/

 33. Το 1ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης [εντ. στο ΑΠΘ] συμμετέχει στην Ώρα Κώδικα 2014 [The Hour of Code], 8-14| Δεκ 2014.
  Οι μαθητές του σχολείου μας θα γνωρίσουν την επιστήμη της Πληροφορικής και θα μάθουν να γράφουν κώδικα με τη βοήθεια των οργανωμένων μαθημάτων από το code.org.
  Ενώ οι μαθητές της ΣΤ’, που έχουν ήδη διδαχθεί τις βασικές αρχές προγραμματισμού με την γλώσσα προγραμματισμού Scratch του MIT, θα δημιουργήσουν επιπρόσθετα κι ένα δικό τους Χριστουγεννιάτικο Παιχνίδι!

 34. Συμμετέχουμε και αυτόν τον μήνα στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κώδικα 08-14/12/2014 με τους μαθητές του 4ου Δημοτικού Σχολείου Πεύκης να έχουν πάρει θέση : η Γ’ πειραματίζεται με το http://lightbot.com/ , ενώ οι Δ’, Ε’, Στ’ ,έχοντας ήδη δημιουργήσει παιχνίδια στο scratch , με το «frozen» και το «»Τρέξε Μάρκο» . Στο wikispace του μαθήματος Τ.Π.Ε έχουμε κάνει τις σχετικές αναρτήσεις και παρουσιάσεις των παιχνιδιών ( http://4dimotiko.wikispaces.com/ ) , και ανάρτηση στο εργαστήριο και στο σχολείο της αφίσας .

 35. Τo 11o Δ.Σ Καβάλας και το 25 Δ.Σ.Καβάλας στα πλαίσια της Eυρωπαϊκής Eβδομάδας Kώδικα ασχοληθήκαμε με τις εξής δραστηριότητες:
  – Συζήτηση με τους μαθητές για τον προγραμματισμό και προβολή video.
  – Βιωματικές δραστηριότητες μέσω του Code.org (Angry Birds)

 36. Οι μαθητές της Α’ τάξης και της Γ’ τάξης του 28ου ΓΕΛ Θεσσαλονίκης συμμετέχουν στην Ώρα του Κώδικα στις 8-14 Δεκεμβρίου 2014, παρακολουθώντας βίντεο και δοκιμάζοντας να προγραμματίσουν σε Ruby.

 37. ‘Έγινε ανάγνωση της επιστολής προς τoυς μαθητές, πραγματοποιήθηκε συζήτηση για τον προγραμματισμό και προβολή video.Η αφίσα της δράσης τυπώθηκε και αναρτήθηκε στο εργαστήριο πληροφορικής .Οι μαθητές της Γ” τάξης του 28ου ΓΕΛ Θεσσαλονίκης συμμετέχουν στην Ώρα του Κώδικα στις 8-14 Δεκεμβρίου 2014, δοκιμάζοντας να προγραμματίσουν σε Ruby.

 38. Το Δημοτικό Σχολείο Βώρων Ηρακλείου Κρήτης, συμμετείχε στην εβδομάδα προγραμματισμού: Ώρα Κώδικα χρησιμοποιώντας τα Blockly Games και δίνοντας την ευκαιρία στους μαθητές να δουν πως δημιουργείται ο κώδικας μετά το πέρας κάθε επιτυχημένης εκτέλεσης του προγράμματος.

 39. To 7o Γυμνάσιο Καλαμάτας συμμετέχει στην ώρα κώδικα με την δραστηριότητα flappy bird, συζήτηση για την διαχείριση γεγονότων και προβολή βίντεο.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s