Τοπικές Εκδηλώσεις 2013

ΑΓΡΙΝΙΟ

Ανοικτή εκδήλωση (υπό διερεύνυση ) για την ώρα του Κώδικα, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πάτρας  – Τμήμα Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών (Αγρίνιο) και Τμήμα Μηχανικών Η/Υ & Πληροφορικής (Πάτρα) , την Κυριακή 15/12/2013 11:00′ – 13:30΄ σε συνεργασία με το ΤΕΕ Αιτ/νίας, με ομιλίες μελών ΔΕΠ αλλά και ομάδων μαθητών  που θα κάνουν επίδειξη εργαλείων και θα παρουσιάσουν την εμπειρία τους από την Ώρα Κώδικα.

ΕΠΑΛ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ  – Πρόγραμμα υλοποίησης

ΑΘΗΝΑ

1 ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΑΠΑΓΟΥ Video Δραστηριοτήτων

 

ΑΙΓΙΝΑ

http://aeginaportal.gr/eidiseis/ekpedefsi/12139-epal-aiginas-evdomada-pliroforikis-ora-kodika-code-is-poetry.html

ΞΑΝΘΗ

Την Παρασκευή 13/12/2013 στο κλειστό γυμναστήριο του 2ου Γυμνασίου-Ξάνθης , οργανώνεται εκδήλωση-ομιλία προς τα παιδιά της 3ης Γυμνασίου του 2ου και 3ου Γυμνασίου Ξάνθης.

Συνεργαζόμενοι οι εκπαιδευτικοί πληροφορικής των δύο σχολείων: Σταυριανός Αθανάσιος, Συρόπουλος Απόστολος, Σοφία Παπαδάκη .

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

Στo πλαίσιο των δράσεων για την «Εβδομάδα Πληροφορικής: Ώρα κώδικα [9-15 Δεκεμβρίου 2013]» διοργανώνεται από το 2ο Γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης σε συνεργασία με το σύλλογο Γονέων του Σχολείου και τη Σχολική Σύμβουλο Πληροφορικής ανοικτή εκδήλωση – ομιλία το Σάββατο 14-12-2013, ώρα 5-7 μ.μ στο χώρο του 2ου Γυμνάσιου Αλεξανδρούπολης για τους μαθητές των Γυμνασίων της περιοχής Αλεξανδρούπολης

Οι εκπαιδευτικοί πληροφορικής του σχολείου (κ. Σταθάκη Μαρία και κ. Βασιλειάδης Στέφανος) και έμπειροι Προγραμματιστές – γονείς μαθητών (κ. Γρηγοριάδης Στάθης και κ. Ζήκος Μάριος) θα δείξουν στους μαθητές που θα παρευρεθούν τι σημαίνει προγραμματισμός υπολογιστών, θα κάνουν επίδειξη προγραμματιστικών εργαλείων και θα παρουσιάσουν την εμπειρία τους από την Ώρα Κώδικα. Όποιος μαθητής θέλει μπορεί να έρθει με το laptop η το tablet ή το smartphone του με παραφορτωμένα ένα Chrome ή Mozilla Φυλλομετρητή & WIFI.

Πληροφορίες – Υλικό : http://codeevros.wordpress.com/

ΚΕΡΚΥΡΑ

Ανοικτή εκδήλωση για την ώρα του Κώδικα, σε συνεργασία με το Τμήμα Πληροφορικής του  Ιονίου Πανεπιστημίου, την Τρίτη 10/12/2013 11:00′ – 14:00΄ με ομιλίες διδασκόντων του τμήματος, κάποιων εκπαιδευτικών αλλά και ομάδων που θα παρουσιάσουν μερικά από τα εργαλεία.

Kerkyra_Proskisi_Hmeridas_CODE

ΧΑΝΙΑ

Στα Χανιά, την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013, από τις 10:00 έως 14:00, διοργανώνεται ημερίδα ενημέρωσης και βιωματικά εργαστήρια, με θέμα «Ώρα Κώδικα», και συμμετοχή μαθητών και Καθηγητριών – Καθηγητών Πληροφορικής η οποία  θα πραγματοποιηθεί στα εργαστήρια Πληροφορικής και στην αίθουσα Πολλαπλών χρήσεων του ΕΠΑΛ- ΣΕΚ Ελ. Βενιζέλου, σύμφωνα με την ανακοίνωση και το πρόγραμμα που περιλαμβάνονται στα συνημμένα αρχεία.

Φόρμα συμμετοχής

Πληροφορίες  – Πρόγραμμα

ΧΙΟΣ

Αυτή τη χρονιά, Εκπαιδευτικοί Πληροφορικής και μαθητές από τα σχολεία της Χίου ενώνονται με εκατομμύρια συναδέλφους και συμμαθητές τους από όλο τον κόσμο, σε μια γιορτή ανακάλυψης και δημιουργίας, με σκοπό να στρέψουν το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης στην καθοριστική σημασία που έχει ο Προγραμματισμός στην παιδεία του σύγχρονου ανθρώπου,  αποδεικνύοντας ότι  είναι εύκολο να μετατραπούν από καταναλωτές σε παραγωγούς υπηρεσιών.

Πληροφορίες – Δελτίο τύπου

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s